dinsdag 8 oktober 2013

Dag 2: Rosengarden


Rosengarden is een kinderdagverblijf voor kinderen van 1 tot en met 5 jaar.Het is gelegen in een achterstandswijk en is zeer multicultureel, zowel wat betreft kinderen als personeel. Rosengarden is één van 7 preschools van de gemeente. Ze werken met 82 kinderen in totaal. Zij zijn georganiseerd in 2 groepjes "small children" (30 kinderen van 1 en 2 jaar) en 3 groepen "bigger children" (52 kinderen van 3 tot 5 jaar).
Het nationaal curriculum (ministerie van onderwijs) is dé handleiding voor al wie met kinderen werkt, zowel scholen, kinderopvang (vanaf 1j) én vrijetijdsbesteding.
Ook in Rosengarden gaat veel aandacht en tijd naar spelend leren. Het kind staat centraal en heeft zelf inbreng in het leerproces. Men werkt met thema's die door de kinderen zelf worden aangereikt. De kinderen zijn nog klein, daarom worden observaties gebruikt om naar deze interesses te polsen.
Slecht weer bestaat niet, er bestaan wel slechte kleren. In Rosengarden spelen de kinderen buiten; ook bij regen of sneeuw. Elk kind heeft waterbestendige kledij en laarsjes. de garderobe is dan ook goed gevuld.
De overheid stimuleert en financiert het gebruik van nieuwe technologie zoals i-pads. De kinderen kunnen zelf dingen opzoeken, en elke activiteit wordt uitgebreid gedocumenteerd adhv foto's.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten